Referat från lyckat supportermöte med god uppslutning

Publicerad: 2023-08-03
Under tisdagskvällen höll Brynäs IF tillsammans med den blivande officiella supporterklubben i Gävle, Sektion 1912 ett öppet informations- och dialogmöte. Totalt var det runt 150 anmälda som till slut gav en upprustning på cirka 100 personer i mötet. Det var en positiv och konstruktiv mötesmiljö där alla fick chansen att ställa frågor, komma med inspel och ideér samt ta del av föreningens arbete med att arbeta för en fullsatt arena med riktigt bra arena atmosfär. Mötet leddes av Brynäs IF:s komersiella chef Jakob Westerlund och digitala SLO Henrik Ericsson.

Här nedan följer en kort sammanfattning av mötet:

- Föreningens uppfattning är att arbetet med att fylla hemmastå har varit utmanande under flera år tillbaka. Det har också varit en blandad nivå i uppslutningsarbetet och vår officiella supporterklubb i Gävle, Brynäs Support Gävle har också flaggat om utmaningar med medlemsantal och engagemang.

- Trots ett oerhört tungt och gediget arbete från individer har det varit svårt att få till den här kraftsamlingen runt Gävles officiella supporterklubb likt vad vi såg under mitten av 10-talet med stora toppar från SM-slutspelen 2012 och 2017. 

- Det har också flaggats om intriger mellan supportergrupperingar – vilket vi alla kan konstatera inte gynnar supporterkulturen i Brynäs IF.

- Brynäs IF:s ärliga uppfattning är att supporterkulturen i Gävle inte har mått särskilt bra. Ljusa stunder finns givetvis och stödet från Supporterklubben i Väst och Stockholm har över tid levererat starkt engagemang. Även om man där med flaggar om vikten av återväxt och rekrytering.

  - Ett av Brynäs IF:s prioriterade mål för säsongen 23/24 i verksamhetsplanen är att arbeta för en fullsatt arena. Föregående säsong var föreningens hittills bästa säsong när det handlar om att flöda människor till Monitor ERP Arena. Publiksnittet blev föreningens högsta i både SHL och SDHL.

 - Under ramen för arbetsområdet fullsatt i verksamhetsplanen ryms också arbetet med arenaupplevelsen. En central del i arbetet är arbetet med våra supporterklubbar som spelar en viktig, kanske den absolut viktigaste rollen, i det arbetet. 

- Brynäs IF vill att arenan ska vara en plats för möten och människor, regionens bästa mötesplats som präglas av en riktig Brynäsanda med bra drag från läktarna.

 - Vår ståplats ”hemmastå” är både hjärtat och pulsen. Brynäs IF behöver en stark katalyserande officiell supporterklubb som sätter kulturen på hemmastå. Brynäs IF ska vara kända för sina supportrar och leverera en supporterkultur av rang.

Det här har genomförts: 

 - I höstas fördjupades dialogen med samtliga supporterklubbar och månatliga möten har genomförts med alla tre supporterklubbar: Brynäs Support Gävle (BSG), Brynäs Supporterklubben Brynäs Stockholm och Brynäs Supporterklubb Väst (BSKV). 

- För att formera arbetet framåt valde föreningen i höstas att rekrytera en digital SLO. En SLO som i huvudsak fick i uppdrag att öka interaktiviteten på kontakter och initiera möten bland Brynäsare. 

- Dels kartlägga nuläget djupare, dels att vara en länk och kontakt i frågor mellan föreningen och supporterklubbarna. Föreningens uppfattning är att arbetet föll mycket väl ut. Henrik Ericsson är en katalysator i många forum och med betoning på digital närvaro så ökade intresset successivt under våren för att debattera Brynäs IF. 

 - Ett forum för Brynäsare i norr att engagera sig i etablerade sig under våren, Sektion Nord, Brynäs IF fjärde officiella supporterklubb fram. En supporterklubb nu, redan över 100 medlemmar - som kommer att officiellt presenteras inom kort. 

Med den stora potentialen

Det råder inga tvivel att potentialen är stor – med vår historia, position och kraft har vi allt i egna händer. Med 13 SM-guld kan vi själva välja att se sejouren i allsvenskan som en nystart på läktaren. Brynäs IF är kända för sitt starka supporterstöd. 

 - Totalt uppskattas att ungefär tre till femhundra tusen människor sympatiserar med Brynäs IF. 

- Brynäs IF listar sig ofta i rankingar och mätningar som innefattar landets tio största idrottsvarumärken.

Lägesrapport från ordförande Carina Olsson om förändringar i blivande Sektion 1912

 - Det är avgörande att hjärtat av arenan – ”hemmastå” är levande och något man vill delta i.

- En ny levande supporterklubb som andas vad alla saknar bildas Sektion 1912.

- Sektion 1912 är öppen för alla, ska vara den breda stora supporterklubben.

- Sektion 1912 Vill aktivt samarbeta med andra supporterklubbar och initiativ, officiella eller inte.

- Sektion 1912 ska anordna fler resor och aktiviteter än tidigare.

Den 8/8 sker årsmötet för Brynäs Supporterklubb Gävle där förändringarna om den nya supporterklubben Sektion 1912 föreslås godkännas. Brynäs IF uppmanar alla med rösträtt och medlemskap att använda sin rösträtt. Handlingar finns att ta del av på BSG:s hemsida: https://gavle.brynassupport.se

Var med och bidra du också:

De viktigaste av allt – bli medlem i någon av supporterklubbarna!

Köp säsongskort på ståplats. Våga ståplats – mål 300 sålda säsongskort!

Följ Supporterklubbarnas konton på Sociala medier – våga interagera, gilla, kommentera och lyfta!

Håll utkik efter event och bortamatchresor – delta på våra bortaresor!

Köp biljetter på ståplats till vänner, polare eller familjemedlemmar.

Besök Supporterbaren i Monitor ERP Arena.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör