Tredje raka segern efter en makalös vändning

Publicerad: 2024-10-20
SDHL
När Frölunda gjorde 1–4 i inledningen av den tredje perioden i dagens match såg det mörkt ut. Då gjorde laget med Hanna Thuvik i spetsen tre raka mål till 4–4, för att sedan knipa extrapoängen i förlängningen.

Inledningen var däremot inte lika händelserik. Det var två avvaktande lag som kände lite på varandra och bytte några halvchanser.

Efter halva perioden spelad växlade vi upp när Celine Tedenby kom fri – men gästernas målvakt räddade avslutet.

Sanni Vanhanen hade även hon ett bra läge men målen för henne skulle komma senare.

Det var istället gästande Frölunda som skulle göra matchens första mål efter 13:23.

Efter målet fick vi vår andra möjlighet i spel i numerärt överläge.

Och det förvaltade vi på ett mycket bra sätt när Sanni Vanhanen satte kvitteringspucken med ett stenhårt direktskott. 1–1 stod sig sedan perioden ut.

Den andra perioden var Frölundas. De satte hög press direkt och lät oss inte ha ett kontrollerat spel med pucken.

1–2 kom redan efter 1:07. Ledningen utökades till 1–3 efter 14:38 på en fin spelvändning.

Uppförsbacke för oss inför den tredje perioden, som blev ännu mer brant när 1–4 kom efter 4:29 spelat av den tredje perioden.

Då var det inte mycket som talade för en Brynässeger. Men vi gav inte upp och visade prov på stor moral.

Vändningen startade när Hanna Thuvik friställdes av Jenniina Nylund och iskallt la in 2–4 efter 13:19.

Två minuter senare gjorde Sanni Vanhanen sitt andra mål för dagen, återigen i spel fem mot fyra. Något som fick Frölunda att ta timeout för att stoppa blödningen.

Med två minuter kvar av matchen tog vi timeout och plockade ut målvakten för en jakt på ett kvitteringsmål.

Frölunda ådrog sig då en kostsam utvisning som gav oss chansen i spel sex mot fyra.

Och med 1:18 kvar av den tredje perioden passade Annie Silén på att göra sitt första mål för säsongen till 4–4.

Matchen fick avgöras i förlängning och där tog Hanna Thuvik saken i egna händer och fixade extrapoängen till oss.

En otroligt stark lagseger där det finns mycket bra att ta med sig in i framtiden.

Gävle, SVERIGE - 20 OKTOBER 2024 :  Brynäs jublar efter seger i OT under matchen i SDHL mellan Brynäs och Frölunda i Monitor ERP Arena den 20 oktober i Gävle ( Foto: Oscar Larsson / FotoOscar )

Nyckelord Keywords: Ishockey, SDHL, Brynäs, Frölunda, Svenska Spel Damhockeyligan, Monitor ERP Arena, ***Betalbild*** Oscar Larsson / FotoOscar

Härnäst väntar SDE på bortaplan på fredag 25/10 klockan 19:00. Nästa hemmamatch spelas på Allhelgonaafton 1/11 klockan 18:00 mot MoDo. Köp dina biljetter här!

Brynäs–Frölunda 5–4 efter förlängning (1–1, 0–2, 3–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (13.23) Edit Danielsson, 1–1 (15.59) Sanni Vanhanen (Sara Cajanova), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (1.08) Sofie Lundin (Elisa Holopainen, Ebba Westerlind), 1–3 (14.38) Sofie Lundin (Elisa Holopainen).

Tredje perioden: 1–4 (4.29) Andrea Dalen (Edit Danielsson), 2–4 (13.19) Hanna Thuvik (Celine Tedenby, Tillie Ytfeldt), 3–4 (15.30) Sanni Vanhanen (Tilde Sundnäs Grillfors), spel fem mot fyra, 4–4 (18.42) Annie Silén, spel sex mot fyra med tom bur.

Förlängning: 5–4 (0.35) Hanna Thuvik (Sara Cajanova, Jenniina Nylund).

Skott: 26–28 (10–9, 6–12, 9–7, 1–0).

Utvisningar, Brynäs: inga. FHC: 5x2 min.