Säsongen över för SDHL-laget

Publicerad: 2024-03-10
Det blev förlust i den fjärde semifinalen mot MoDo. Därmed tar SDHL-säsongen slut här.

Efter att ha förlorat den tredje semifinalen efter förlängning i fredags så var seger ett måste idag för att hålla semifinalserien i liv.

Med de förutsättningarna kom vi ut piggt och beslutsamma i matchinledningen. Redan efter fyra minuter var ledningsmålet nära när Maja Nylén Persson prickade kryssribban.

Starten var vår men MoDo jämnade ut spelet i en period som blev mållös.

Den andra perioden var gästernas och där skulle de två matchavgörande målen komma. Perioden bestod av mycket utvisningar och vi fick inget flyt i spelet.

Efter cirka fyra minuter kom 0–1. MoDo fortsatte att spela bra och även ett 0–2-mål hängde i luften.

Och efter 12:16 kom tvåan på en kontring. MoDo var sedan nära ett tredje mål i powerplay innan den andra periodens slut.

Det gav oss en tuff men ingen omöjlig uppförsbacke inför den tredje perioden.

Vi la in en högre växel i den tredje perioden och hade en konstant press mot mål för en reducering.

Men klockan tickade på och målen uteblev. Med fyra minuter kvar tog vi timeout och plockade ut målvakten för ett sista försök.

Men MoDo lyckades stå emot pressen och höll sin nolla intakt.

SDHL-säsongen tog slut för vår del idag och MoDo får möta Luleå i finalen efter 3–1 i matcher.

Tack alla som har stöttat oss under den här SDHL-säsongen!

Matchfakta

Brynäs–MoDo 0–2 (0–0, 0–2, 0–0)

Andra perioden: 0–1 (3.57) Victoria Klimek, 0–2 (12.16) Victoria Klimek (Adela Sapovalivova).

Utvisningar, Brynäs: 3×2 min. MoDo: 2×2 min.

Skott: 24–21 (11–8, 3–13, 10–0).