Fem mål och hållen nolla i Hofors

Publicerad: 2024-08-22
SDHL-laget vann med klara 5–0 mot Leksand i den andra försäsongsmatchen. Två nyförvärv gjorde sina första mål i Brynäs IF.

Det var stora framsteg från den första försäsongsmatchen och vi var det spelförande laget över hela matchen.

I den första perioden fick vi tre chanser i powerplay utan resultat.

1–0 kom i stället när Celine Tedenby gjorde sitt första mål i Brynäströjan efter 13:42. Ett välförtjänt mål som blev det enda i den första perioden där skotten slutade 16–4.

Trycket mot Leksands mål fortsatte i den andra perioden, men en utebliven skärpa kombinerat med en bra målvakt i Leksand gjorde att det bara stod 1–0 till periodens slutskede.

Då klev 16-åriga Tilde Sundnäs Grillfors fram och prickade dit sitt första mål med 19 sekunder kvar av den andra perioden.

Bif-lif

Målen skulle sedan trilla in en efter ett i den tredje perioden. Tre raka Brynäsmål av Sara Cajanova, Annie Silén och Hanna Thuvik fullbordade en klar 5–0-seger.

Överlag en väl genomförd insats med fint offensivt spel och en bra Ena Nystrøm i mål. Mycket att ta med sig i fortsättningen!

Cajanova

Nästa försäsongsmatch för SDHL-laget spelas borta mot Färjestad fredag 30/8.

Brynäs–Leksand 5–0 (1–0, 1–0, 3–0)

Första perioden: 1–0 (13:42) Celine Tedenby (Maja Nylén Persson).

Andra perioden: 2–0 (39:41) Tilde Sundnäs Grillfors.

Tredje perioden: 3–0 (44:17) Sara Cajanova (Annie Silén), 4–0 (47:45) Annie Silén (Jenny Antonsson), 5–0 (58:04) Hanna Thuvik (Jenniina Nylund, Tilde Sundnäs Grillfors).

Utvisningar, BIF: –. LIF: 4x2, 1×10.

Skott: 44–20 (16–4,16–6, 12–10)