Referat från årsmötet - lugn tillställning förkunnade onsdagskvällen

Publicerad: 2024-08-22
Under onsdagskvällen genomförde Brynäs IF sitt sedvanliga årsmöte, ett årsmöte som lockade dryga 200 personer där ungefär en tredjedel av dessa fanns på plats i Monitor ERP Arena. Övriga fanns på plats digitalt och mötet blev sedermera en lugn tillställning. 

Mötet öppnades av sittande ordförande Conny Jonsson som hälsade alla välkomna till arenan innan föreningens kommersiella chef Jakob Westerlund föredrog mötestekniken och formalian för genomförandet. Ett genomförande som nog börjar kännas bekant för föreningens medlemmar. 

Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson valdes till mötesordförande och föreningens ekonomichef Per Johansson till mötessekreterare. 

Conny Jonsson föredrog sedan alla möteshandlingar för det gånga verksamhetsåret, mötet valde att enhälligt sedan godkänna handlingarna innehållandes styrelsens verksamhets- och förvaltningsberättelse innan man fastställande av resultat- och balansräkning. Mötet beviljade sedan styrelsen och klubbdirektören ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret efter att också revisorerna avgett sin berättelse. Mötet var så långt helt utan yttranden från mötesdeltagarna. 

När det sedan var dags för punkten om medlemsavgifter blev frågan mer debatterad, styrelsens förslag fick delvis motstånd då det fanns stöd för att den ökade föreslagna avgiften hos målgrupperna barn- och ungdom samt ålderspensionärer var aningen drastisk. Det fanns ett stöd för debatten och styrelsen och klubbledningen valde därför att snabbt ajournera mötet och landade i ett reviderat förslag. Det förslaget innefattande att höjningen av medlemsavgifter kvarstod hos de övriga målgrupperna men i det innehöll istället en procentuell ökning i linje med övriga förslag då den för nämnda målgruppen barn- och ungdom samt ålderspensionärer. 

Ett medlemsförslag höjdes i samband i ett yrkande som handlade om en helt oförändrad nivå för nämnde målgrupper men att höjningen för övriga målgrupper skulle kvarstå. En medlem yrkade votering där styrelsens reviderade förslag fick majoritet. 

Läs hela ursprungsförslaget här: 

Nya medlemsavgifterna är således enligt följande:

Vuxen  – 350 kr/år

Barn och ungdomar (tom femton år) – 140 kr/år 

Ålderspensionär – 140 kr/år

Familjemedlemskap* – 500 kr/år

Ständigt medlemskap – 3 500 kr (en gångs belopp) 

Sedan var det dags för klubbdirektör Håkan Svedman att föredra föreningens verksamhetsplan och ekonomiska plan för säsongen 2024-2025. Håkan gav en djupare bild om föreningens beslutade identitet, strategiska områden och sedan då årets målformuleringar. Hela materialet finns att läsa i möteshandlingarna och sedan beslutade mötet i enlighet med förslaget enhälligt.

Den kortfattade versionen finns att ta del av här:  

Näst kommande del handlade om inkomna motioner och styrelsens förslag. 

Något som finns att ta del av här:

Inkomna motioner: 

Styrelsens förslag: 

En del motioner gav en del debatt och engagerade vilket skapade konstruktiva dialoger. Vissa motioner föranledde också en omröstning men i slutändan så beslutades alla motioner i enlighet med stadgarna. Även styrelsens förslag med en del förtydliganden i stadgarna beslutades i enlighet med förslaget.

Sista delen innan mötet avslutades var val av ordförande, ledamöter, revisorer och valberedning. Alla val gjordes i enlighet med det föreslagna i handlingarna.

Sittande styrelse och valberedning är således följande: 

Ordförande: Conny Jonsson (omval på ett år)

Ledamöter: Johan Lindström, Patrik Sjölund, Jonny Stridh (ett år kvar), Ingrid Larsby Arvered, Lilly Englund, Markus Aujalay (omval på två år).

Valberedningen

Stefan Canderyd, ordförande (nyval)

Elin Lith, ledamot (nyval)

Sedan tidigare har Jan-Erik Silvferberg, ledamot, ett år kvar på sin mandatperiod. 

Mötet avslutades sedan och då följde en kort rapport från huvudtränare Filip Eriksson och Niklas Gällstedt för SDHL- respektive SHL-laget.

Brynäs IF vill tacka medlemmarna för en fin kväll i demokratins anda. Det var en god samtalston och ett konstruktivt möte. Vi vill särskilt tacka alla motionärer som med värdefullt engagemang, oavsett utgång på motionerna, har bidragit med insiktsfulla förslag för utvecklingen av föreningen.

Brynäs IF är vi tillsammans och nu laddar vi för en härlig höst och fortsatt fördjupat arbete med att skapa ödmjuka vinnare på och vid sidan av isen.

Vill du bli medlem i Sveriges finaste förening? Klicka här: 

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör