Brynäs IF förlänger med Johan Alcén som sportchef

Publicerad: 2024-10-03
Brynäs IF kan nu kommunicera att man har kommit överens med Johan Alcén om en förlängning av uppdraget som sportchef till och med säsongen 2027/2028.

- Johan gör sitt sista år i det nuvarande avtalet denna säsong och eftersom vi redan är i gång med nästa års lagbygge känns det helt rätt att förlänga avtalet redan i ett tidigt skede, säger klubbdirektör Håkan Svedman.

Johan Alcén tillträdde uppdraget som sportchef inför säsongen 2021-2022.

- Under sina tre år i rollen har Johan utvecklats till en uppskattad och respekterad sportchef. Han är och har varit en stark bidragsgivare i arbetet och implementeringen av föreningens identitet. Med starka värderingar har han stått upp för föreningen även i motgång och visat karaktär i sitt ledarskap, fortsätter Svedman.

Det nya kontraktet är skrivet över säsongen 2027/2028 och föreningen sätter stort värde i att säkerställa kontinuitet på ledande positioner. Johan själv är också glad över det förlängda kontraktet.

- Varje dag jag får arbeta och verka i Brynäs IF så känns det otroligt ärofyllt. Jag har utvecklats mycket som både ledare och människa under åren som sportchef och när diskussionerna om en framtid tillsammans kom upp så fanns det inga tveksamheter. Den resa vi har startat känns otroligt inspirerande och jag trivs väldigt bra med mina kollegor. Vi har växt ihop till ett starkt prestigelöst team där vi gör varandra bättre och litar på varandra, säger Johan Alcén om det förlängda kontraktet.

Brynäs IF har till den här säsongen kunnat presentera flera nyförvärv med stark anknytning till föreningen.

- Johan är skicklig att bygga relationer med spelare runt om i hela hockeyvärlden och han har spelat en avgörande roll i att vi fått hem många Brynäsare som är kvalitativt starka nyförvärv. Med den här förlängningen får vi fortsatt kontinuitet och stabilitet i den sportsliga verksamheten som vi värnar om, avslutar Svedman.

Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner
Officiell Restaurangleverantör